Wat komt er kijken bij het kopen van een bouwlaser?

Bouwlaser

Een bouwlaser kopen is niet iets wat je zomaar doet. Je gaat namelijk goed op de hoogte moeten van zijn een aantal zaken omtrent bouwlasers als je de juiste keuze wilt maken voor je huidige situatie. Om meer te weten over een bouwlaser en de zaken die komen kijken bij het kopen van een bouwlaser kan je direct doorgaan met lezen.

Wat is een bouwlaser?

Een bouwlaser kan het beste omschreven worden als een waterpasinstrument die wordt gebruikt voor het trekken van loodrechte lijnen door de lucht. Het gaat om een instrument die bestaat uit een horizontaal draaiende of projecterende laser die bedoeld is voor het geven van een waterpas referentie hoogte op een specifieke (bouw)locatie. De straal van een bouwlaser is niet te zien in de licht, tenzij er sprake is van mist of stof tijdens de projectie. Is dit niet het geval, dan is slechts een rood punten te zien. Bouwlasers worden door de meeste bouwvakkers en landmeters gebruikt.

Soorten bouwlasers

We kunnen een aantal soorten bouwlasers onderscheiden. Denk zo voornamelijk aan de klassieke bouwlaser die van een roterende laserstraal is voorzien, maar ook aan de afbouwlaser. De afbouwlaser is vooral geschikt voor het gebruik in afgesloten of binnenruimtes. Je kunt ook denken aan de afschotlaser, een soort bouwlaser die je kunt kopen inclusief enkel afschot en met dubbel afschot. Bij elk van deze bouwlasers komen andere kenmerken kijken, maar ook het prijskaartje.

 

Redenen om een bouwlaser te kopen

Er zijn verschillende redenen waarom je een bouwlaser moet kopen, of anderzijds inhuren. Een bouwlaser kan namelijk worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder bij funderingstechnieken, bij grondverzet, bij hovenierswerkzaamheden, bij straatwerk en nog veel meer.

Een bouwlaser kopen

Ga je een bouwlaser kopen, dan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten als je een geschikte keuze wilt maken. Denk zo aan zaken als een automatische of handmatige waterpas, roterende of geprojecteerde laser, het toerental van de rotorkop, de nauwkeurigheid van de bouwlaser, de oplaadbaarheid, de bescherming tegen vuil en vocht en het bereik oftewel de afstand tot aan de ontvanger.

Alternatief op kopen

De aanschaf van een nieuwe bouwlaser is geen kleine uitgave. Je kunt uitgaan van gemiddeld € 250 tot wel € 3.500 afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt. Heb je een krap budget, dan kan je altijd kiezen voor een voordeliger alternatief, namelijk: huren. Je kunt een bouwlaser bij verschillende leveranciers huren tegen voordelige tarieven, meestal per uur, per dag of per week.

Professioneel advies

Heb je een bouwlaser nodig, dan kan het soms ingewikkeld zijn om de juiste keuze te maken. Kies voor het inschakelen van deskundig advies van een adviseur voor goed advies over je aankoop. Je komt daarnaast te weten welke de beste bouwlaser van het moment is, je wordt ingelicht over de manier waarom je als beginner en gevorderde om moet gaan met de bouwlaser en je krijgt altijd garantie op het werk als je voor een professioneel kiest.